Newsletter pro členy spolku #4

Newsletter pro členy spolku #4

Správní rada spolku připravila čtvrtý díl newsletteru, kterým členy spolku informuje o dění ve spolku Olomouckého kraje a o odpadovém hospodářství obecně.

Valná hromada spolku

Dne 25. dubna 2024 se uskutečnila valná hromada spolku. Všechna navržená usnesení byla valnou hromadou spolku přijata. Novými členy spolku se tak stalo 11 obcí a technických služeb z Olomouckého kraje. Zásadní též je, že valná hromada schválila členské příspěvky určené k financování výstavby dotřiďovací linky Servisní společnosti odpady Olomouckého kraje, a.s. Pro rok 2024 tento mimořádný členský příspěvek činí 338 Kč za akcii a je splatný do 31. 10. 2024.

Zápis z valné hromady a související přílohy byly členům spolku zaslány emailem.

Členské příspěvky v roce 2024

Členům spolku byl emailem zaslán předpis členských příspěvků předepsaných pro členy spolku aktualizovaný o usnesení poslední valné hromady. Tento předpis obsahuje všechny členské příspěvky, které jsou členové spolku povinni hradit a slouží též, spolu se zápisem z valné hromady, jako podklad k platbě. Všechny členské příspěvky se hradí na účet č. 6511952/0800, přičemž variabilním symbolem je IČ člena spolku. Pokud již byl daný příspěvek zaplacen, tak je v tabulce uvedeno datum připsání na náš účet. Není-li v tabulce datum, tak jde o dlužný členský příspěvek. Výjimku tvoří žlutá pole u členů, kteří nejsou obcemi.

Valná hromada Servisní společnosti odpady Olomouckého kraje, a.s. (SSOOK)

Dne 30. dubna 2024 proběhla valná hromada SSOOK, pro spolek je zásadní, že byla schválena změna stanov, která SSOOK umožní vyplácet zisk členům spolku. Všechny ostatní body hlasování též byly schváleny, což znamená, že SSOOK plně pokračuje v projektu dotřiďovací linky.